محمد جعفر فارسی؛ حسن عسکری؛ خلیل طالبی جهرمی؛ عزیز خرازی پاکدل
چکیده
فرمولاسیون پودر قابل تعلیق از قارچ L. muscarium روی پوره سن دوم شته جالیزA. gossypii ، مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمارها شامل بلاستوسپور تازه تولید شده و بلاستوسپور فرموله شدهی تازه بود. آزمایش یک ماه و هفت ماه بعد ...
بیشتر
فرمولاسیون پودر قابل تعلیق از قارچ L. muscarium روی پوره سن دوم شته جالیزA. gossypii ، مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمارها شامل بلاستوسپور تازه تولید شده و بلاستوسپور فرموله شدهی تازه بود. آزمایش یک ماه و هفت ماه بعد با بلاستوسپور فرموله شده و نگهداری شده در قفسهی آزمایشگاه (دمای2 ±22 درجه سانتیگراد) و یخچال (دمای 1±4 درجه سانتیگراد) به صورت جداگانه تکرار شد. تجزیه آماری دادهها نشان داد که شش نمونهی قارچ و غلظتهای بکار رفته با همدیگر اختلاف معنیدار داشتند (p<0.01). مقایسه میانگینها نشان داد که قارچ فرموله شده (نگهداری در یخچال بهمدت یک ماه) با 7/28±56/19 درصد بیشترین و قارچ فرموله شده (نگهداری در قفسهی آزمایشگاه یهمدت هفت ماه) با 1/83± 15/15 درصد کمترین درصد تلفات را داشتند. مقایسه حدود بالا و پایین LC50 نشان داد که فقط قارچ فرموله شدهای که هفت ماه در قفسه آزمایشگاه نگهداری شده بود با 5 نمونه دیگر اختلاف معنیدار داشت. مقایسه حدود بالا و پایین LT50 نشان داد که تنها در غلظت 108 بلاستوسپور در میلیلیتر قارچ فرموله شده که یک ماه در یخچال نگهداری شده بود با سایر تیمارها اختلاف معنیدار وجود داشت. بطور کلی نتایج آزمایشهای اخیر نشان داد که بلاستوسپور تولید شده در عصارهی سیب زمینی و فرمولاسیون انتخاب شده، روی شته جالیز زهرآگینی داشت.