%0 Journal Article %T القاء مقاومت به شته سبز هلو (Myzus persicae) در باقلا توسط تیمارهای سالیسیلیک اسید و بتاآمینوبوتیریک اسید %J آفات و بیماری‌های گیاهی %I موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور %Z 1026-5007 %A نایب زاده, عاطفه %A شریفی سیرچی, غلام‌رضا %A احمدی, کمال %D 2016 %\ 08/22/2016 %V 84 %N شماره 1 %P 13-20 %! القاء مقاومت به شته سبز هلو (Myzus persicae) در باقلا توسط تیمارهای سالیسیلیک اسید و بتاآمینوبوتیریک اسید %K باقلا %K بیان ژن %K ژن کیتیناز %K سیستم SAR %K شته سبز هلو %K مقاومت %R 10.22092/jaep.2016.106534 %X شته سبز هلو(Myzus persicae)  یکی از آفات مهم درختان میوه هسته‌دار مانند هلو و گوجه است. علاوه بر این ازگیاهان زراعی یک­ساله مانند باقلا، گوجه‌فرنگی، سیب­زمینی، چغندرقند و علف­های هرز نیز تغذیه می‌نماید. این شته با استفاده از خرطوم باریک خود به بافت بین سلولی گیاه نفوذ کرده و مقدار زیادی از شیره آوند آبکش را مصرف می‌کند، که این امر باعث ایجاد خسارات زیادی برای گیاهان میزبان می‌شود. در این تحقیق توانایی بتاآمینو بوتیریک اسید و سالیسیلیک اسید به­منظور ایجاد مقاومت بر علیه شته سبز هلو روی گیاه باقلا (Vicia faba) بررسی شده است. بدین­منظور یک آزمایش فنوتیپی و یک آزمایش مولکولی انجام شد. نتیجه آزمایش فنوتیپی نشان داد که بتاآمینو بوتیریک اسید و سالیسیلیک اسید اثرات ممانعت­کنندگی روی رشد و تکثیر شته سبز هلو داشته‌اند. این تیمارها با افزایش طول سیکل زندگی شته‌ها باعث کم شدن جمعیت شته می‌‌شوند. نتیجه آزمایش مولکولی نشان داد که تیمارهای مذکور با افزایش بیان ژن کیتیناز گیاه باقلا توانسته‌ند در این گیاه مقاومت القاء کنند. %U https://jaenph.areeo.ac.ir/article_106534_b61d832fd2775bd0f24b292c78db879c.pdf